Herkullinen ruis-alkupala
29.1.2019
Ainesosat:
1pss Pulla-Pirtin Ruisviipaleita
100g etikkapunajuuria
100g tuoretta kurkkua
2 valkosipulikynttä
1tlk 200g turkkilaista jogurttia
2rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1tl sokeria
Ripaus suolaa ja mustapippuria
Resepti:
1. Leikkaa Pulla-Pirtin Ruisvuokaviipaleista ympyröitä ympyrän mallisen piparkakkumuotin avulla.
2. Raasta punajuuret ja kurkku karkeaksi raasteeksi.
3. Laita raasteet siivilään ja painele ylimääräinen neste pois.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään.
6. Anna maustua hetki kylmässä.
7. Annostele punajuuritzatsiki Ruisvuo`an ympyrän mallisiin viipaleihinin ja koristele persillijalla.