• fi
  • en
  •  

Pulla-Pirtti Oy

 

Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti on toimintansa vuonna 1958 aloittanut Oululainen perheyritys, joka leipoo tunteella ja ammattitaidolla. Pohjois-Suomen vanhimpiin rieskaleipomoihin kuuluva leipomo on ylpeä voidessaan tarjota täysin kotimaisista jauhoista valmistetut leipänsä lähes koko Suomessa. Kotimaisuus ja tuoreus ovat leipomisen valtteja, ja kaikki Pulla-Pirtin leipomat tuotteet leivotaankin Oulussa ja Raahessa.

 

Makua ja perinteitä vuodesta 1958

Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti aloitti toimintansa vuonna 1958. Lumijoelta kotoisin oleva Antero Räinä osti Oulun Aleksanterikatu 10:ssa perimätiedon mukaan jo 1900-luvun alussa toimineen leipomon. Pian myös Anteron puoliso Tuulikki Räinä tuli toimintaan mukaan ja 1980-luvulla perheen pojat Hannu ja Heikki aloittivat työt yrityksessä.

 

Pulla-Pirtti kasvoi vuosikymmenten myötä yhdeksi Pohjois-Suomen tunnetuimmista leipomoista - kiitos Anteron liiketoimintataitojen, Tuulikin kyvykkään tuotekehityksen sekä ammattitaitoisen henkilökunnan. Pulla-Pirtillä työskenteli vuonna 1958 kuusi leipomoalan ammattilaista. Kasvun myötä leipomo työllistää nykyisin noin 100 henkilöä.

Pulla-Pirtti on aina ollut edelläkävijä uuden leipomoteknologian käyttöönotossa. Antero Räinän ensimmäinen suuri sijoitus nuorena yrittäjänä oli aivan uudenlaisen monsuuniuunin osto. Rohkea sijoitus antoi potkua yrityksen kasvulle seuraavina vuosikymmeninä. Pulla-Pirtti oli vuonna 1958 yksi lukuisista Oulussa toimivista pienistä kivijalkaleipomoista, mutta jo 1970-luvulle tultaessa Oulun suurimpien leipomoyritysten joukossa.

 

Rieska- ja munkkitalo!

Pulla-Pirtti tunnetaan parhaiten rieskoistaan, erityisesti leipomon syntysijoilla Oulussa. Leipomomme onkin koko Pohjois-Suomen suurin rieskanleipoja ja rieskojamme löytyy Utsjoelta Helsinkiin asti. Vaalimme tätä pohjoisen perinneleivän leivontaa hartaudella ja suurella kunnioituksella.

Myös Pulla-Pirtin munkit, donitsit ja joulutortut sekä erityisesti Runebergin tortut ovat monen mielestä niitä ainoita oikeita. Runebergin torttumme ovat oululaiseen tapaan kosteita ja kostutukseen käytetään aitoa romnmia!

Perinteisiin tuotteisiin kuuluvat myös ruistuotteet, limput ja palaleivät, sekä erilaiset vuokaleivät.

 

Suomalaisten makutottumusten muuttuessa myös Pulla-Pirtti on pysytellyt menossa mukana tuomalla ruokapöytään makuja niin muualta Suomesta kuin vierailta mailta. Esimerkiksi yhteistyössä muiden Perheleipurien kanssa kehiteltiin Karppinen-vuokaleipä, joka leivottiin Raahen leipomossa koko Suomen tarpeisiin.  

Pulla-Pirtti Oy

lyhyesti

• Vuonna 1958 perustettu perheyritys

• Toimitusjohtaja Hannu Räinä

• Noin 100 työntekijää, välillisesti yli 200


• Tuotekategoria: tumma ja vaalea ruokaleipä, kahvileipä, konditoria- ja einestuotteet

• Leipomot Oulussa ja Raahessa 

•  Muut toimipisteet:     

Leipomomyymälä-kahvila Oulu

Leipomomyymälä, kahvila-ravintola ja huoltoasema Pulla-Pirtti Teboil Express Raahe

Konditoria-Kahvila Sofia by Pulla-Pirtti Oulun keskustassa.

 

• Jakelualue: keskeisimmän kotialueen rajaavat Seinäjoki, Vaasa, Kokkola, Kuopio, Oulu, Kuhmo, Kuusamo ja Utsjoki

 

• Leipomo Primula Oy:n osakas

 

 

 

Leivät kotimaisesta viljasta

Kaikki Pulla-Pirtin tuotteet leivotaan täysin kotimaisiin jauhoihin. Suurin osa jauhoista tulee lähialueen myllystä,  Kinnusen Myllyltä Utajärveltä. Pohjois-Suomen puhdas, korkealaatuinen ja turvallinen vilja takaa tuotteidemme herkullisen maun. Yhdessä vuodessa leipomo käyttää noin 2 miljoona kiloa lähialueen jauhoja, joista noin 80 000 kg on ohraa. Pulla-Pirtin tuotteet ovatkin lähiruokaa parhaimmillaan ja kannamme ylpenänä Hyvää Suomesta -merkkiä tuotteissamme.

 

Leipää ei tuotannosta nakata roskiin, vaan kaikki leipomoissamme syntyvä ylimääräinen leipä ja leipomukset kierrätetään paikallisen Viskaalin tilan naudoille syötäväksi ja herkuteltavaksi! Samalla vähennämme ympäristökuormitustamme.

 

 

Eteenpäin ammattilaisten voimin

Suuri kiitos Pulla-Pirtin tuotteiden saamasta suosiosta ja koko yrityksen menestyksestä vuosien varrella kuuluu ammattitaitoiselle ja sitoutuneelle henkilöstölle. Taikinantekijöillä, leipuri- ja kondiittorimestareilla, myyntihenkilöstöllä, konsulenteilla, pakkaajilla, siivoojilla ja autonkuljettajilla on jokaisella tärkeä rooli maukkaan ja tuoreen leivän saamisessa suomalaisten ruokapöytään joka päivä.

Tyytyväinen asiakas – niin kaupan päättäjä kuin leipää ostava kuluttajakin – on Pulla-Pirtille sydämen asia. Siksi tuotteita ja toimintaa halutaan kehittää jatkuvasti. Toiminnan korkeatasoisuutta pidetään yllä tekemällä säännöllisesti  investointeja nykyaikaisiin tuotantotiloihin ja laitteisiin sekä pitämällä huolta henkilöstön ammattitaidosta. Uusia ideoita tuotteisiin saadaan eri maiden ruokakulttuureista, alan messuilta ja yhteistyökumppaneilta.  

 

 

Lue lisää esitteestämme!

           
 

 

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja